Foundation Data Privacy & Protection

DPO shape

FOUNDATION DATA PRIVACY & PROTECTION

DOELGROEP

Deze tweedaagse opleiding is bedoeld voor iedereen die zich in de praktijk wil toeleggen op data privacy en data protectie of die in de dagelijkse werkzaamheden te maken heeft met de AVG en er daarom meer van wil weten. De opleiding is in het bijzonder relevant voor (toekomstige) Data Protection Officers/Functionarissen voor Gegevensbescherming, (Chief) Privacy Officers, Privacy (Implementatie) Managers, Risk Managers, (Information) Security Officers, Compliance Officers, ICT Managers, Informatiemanagers, controllers, IT-architecten, data managers, BI professionals, overige data specialisten, (senior) beleidsmedewerkers die betrokken zijn bij data privacy en data protectie en bedrijfsjuristen.

VOORKENNIS

Voorkennis voor deze opleiding is niet nodig.

RESULTAAT OPLEIDING

Aan het eind van deze opleiding is de deelnemer goed ingevoerd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming en in het bijzonder in de data privacy risico’s die beheerst dienen te worden, de eisen die de wet op het gebied van data privacy en data protectie aan organisaties stelt, welke rechten aan de wet kunnen worden ontleend en hoe deze kunnen worden gefaciliteerd, de essentials van privacy governance, en verantwoorde implementatie van data protectie.

INHOUD  OPLEIDING
  • Dag 1: achtergronden en belangrijkste thema’s en begrippen van de AVG: accountability, privacyrisico’s, persoonsgegevens, verwerkingen, relaties met verwerkers, beginselen en grondslagen van de gegevensverwerking, compliance eisen, rechten van betrokkenen, informatie- en andere plichten, Data Protection Impact Assessment (DPIA).
  • Dag 2: IT & IT-security, privacy governance, implementatie van privacy management en beheersmaatregelen en diverse cases.
UNIEKE KENMERKEN VAN DE OPLEIDING
  • Een uitgebalanceerde verhouding tussen theorie en praktijk.
  • Een praktijkgerichte opleiding, gekenmerkt door een hoge mate van interactiviteit, onder meer door het in groepsverband behandelen van cases.
  • Een adequate digitale leeromgeving met alle cursusmateriaal en (verdiepende) literatuur.
  • De opleiding is samengesteld door ervaren privacy experts, (privacy) juristen, ICT-professionals, risk managers, business managers en onderwijskundigen. De docenten zijn tevens in de dagelijkse praktijk ‘hands on’ werkzaam als onder meer Data Protection Officers, (Chief) Privacy Officers en senior privacy counsel op bestuurs- en directieniveau binnen uiteenlopende branches van het bedrijfsleven (variërend van MKB tot multinationals), branche-organisaties, overheden en semi-publieke instellingen.
  • De opleiding vormt tevens de voorafgaande module van enerzijds de opleiding Data Protection Officer en anderzijds de opleiding Data Privacy Management (zie hieronder).
NU INSCHRIJVEN

Hoe kunnen wij u en uw organisatie van dienst zijn?

NEEM CONTACT MET ONS OP